google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, kasım ve aralık aylarının araç almak için en uygun dönem olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Vatandaşlar yıl olarak kasım ve aralık ayında araç alabilirler. Sıfır araçlarda kampanyalar olduğu için ikinci el araçlara da yansıması oluyor. Kasım ve aralık ayı tam araç alma zamanıdır" dedi.
Araç alacaklara çağrıda bulunan Yıldırım, yıl sonunda araçlarda yüzde 5 oranında düşüş yaşandığını belirterek, bu dönemin avantajlarına dikkat çekti. "Yıl sonlarında araçlarda yüzde 5 civarında bir indirim oluyor" diyen Yıldırım, bu durumun vatandaşlar için önemli bir fırsat oluşturduğunu vurguladı.
Satış performansı hakkında da bilgi veren Yıldırım, "Çok şükür satış problemimiz yok. Araç piyasası 500 bin ile 1 milyon arasında bulunan araçların satışı hızlı gerçekleşiyor. Yüksek segment araçlar biraz daha ağır satılıyor" ifadelerini kullandı.
Vatandaşların araç alım alışkanlıklarının değiştiğini belirten Yıldırım, "Eskiden vatandaş aracı yatırım amacıyla alıyordu fakat şimdi, ihtiyaçtan dolayı alıyorlar. İhtiyacı olan araç alıyor. İhtiyacı olmayanlar araç bakmıyor" diye konuştu.
Yıldırım, araç alacaklara güvenlik tavsiyesinde de bulunarak, "Araç alacaklar her zaman kurumsal yerlerden alsınlar. Dışarıdan araç alan arkadaşlarımız, her türlü şeyle karşılaşabilir ama kurumsaldan aldığı zaman muhatap olduğu kişiler önemli oluyor" dedi.
Sektörün geleceğine ilişkin iyimser olduğunu belirten Yıldırım, "İşlerimiz çok şükür iyi. 2024-2025 yıllarında işlerimiz iyi geçti, 2026 yılında da iyi geçeceğini umuyorum" şeklinde konuştu.