google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayları nedeniyle valiliklerin aldığı kararlar doğrultusunda Türkiye genelinde 2 Ocak Cuma günü birçok ilde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
BURSA (İGFA) - Türkiye genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, eğitimde tatil kararlarını beraberinde getirdi. Valilikler tarafından yapılan açıklamalara göre, öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla çok sayıda ilde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.
Kapsamlı Bir Tatil Kararı
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim, rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerin de dahil olduğu tatil kararıyla ilgili şu ana kadar Valilikler aracılığıyla resmi duyuru yapılan başlıca iller şöyle:
Büyükşehirlerde Durum
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde henüz genel tatil kararı alınmadı. Yetkililer, hava koşullarının seyrine göre yeni değerlendirmelerin yapılabileceğini belirterek vatandaşları resmi açıklamaları takip etmeleri konusunda uyardı.
Listeler valiliklerden gelen açıklamalarla birlikte güncelleniyor.