google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 15.01.2026 12:41

2026'da dar gelirli ailelere kömür yardımı devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Kararı ile 2026 yılında da dar gelirli hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Kararı ile ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılması kararı alındı. Karar, 2026 yılı boyunca geçerli olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda dar gelirli ailelere kömür dağıtımını düzenliyor.

Kapsam ve Başvuru Süreci
Yardım, kış aylarında ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılacak ve başvuru şartları Bakanlık tarafından belirlenecek. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yardım, gelir durumu düşük, kırsal ve kentsel tüm ihtiyaç sahibi haneleri kapsayacak.

Dağıtım ve Uygulama Detayları
Dağıtım, kömürün kalitesi, ulaşılabilirliği ve çevre standartlarına uygunluğu gözetilerek gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi, başvuru ve değerlendirme süreçleri e-Devlet üzerinden veya il/ilçe sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla yapılacak.

Sosyal Devlet Hedefi
Karar, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak, soğuk kış aylarında vatandaşların mağduriyetini önlemeyi amaçlıyor. Kararın detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —