google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 02.01.2026 11:28

Hakkari'de kar yağışı 357 yolu kapattı

Facebook Twitter Linked-in

357 Yerleşimin Ulaşım Bağı Koptu

Hakkari'de birkaç gündür etkili olan yoğun kar yağışı, il genelinde ulaşımı felce uğrattı. Kar yağışı ve tipi şartları sebebiyle mülki idare tarafından eğitime ara verilirken, ulaşımda ciddi aksamalar yaşanıyor. Yağışın yol açtığı en çarpıcı sonuç ise 110 köy ve 247 mezra olmak üzere toplam 357 yerleşim yerinin yolunun ulaşıma kapanması oldu.

Kent Beyaz Örtü Altında Kaldı

Yağışın şiddetini artırmasıyla birlikte kar kalınlığında hızlı bir artış gözlendi. Şehir merkezinde yer yer 1 metreyi aşan kar, rakımın yüksek olduğu bölgelerde ve geçitlerde ise 2 metrenin üzerine çıktı. Park halindeki birçok araç kara gömülürken, belediye ve özel idare ekipleri ana arterleri açık tutabilmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Ekipler Köy Yollarını Açmak İçin Seferber

Hakkari İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yağışın durmasıyla birlikte kapalı köy ve mezra yollarını açmak için geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Zorlu arazi yapısı ve olumsuz hava koşullarına rağmen, çok sayıda iş makinesi ve personelle yürütülen çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Buzlanma ve Çığ Uyarısı

Yetkililer, bölgede dondurucu soğukların etkisiyle oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, eğimli arazilerde artan çığ tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği özellikle vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —