google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 03.01.2026 14:44

Hakkari'de Aç Kalan Tilkiler Şehre İndi

Facebook Twitter Linked-in

Kar ve Soğuk Yaban Hayatını Vurdu

Hakkari'de etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar, yaban hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kent genelinde yer yer 1 metreyi bulan, yüksek kesimlerde ise 2 metreye kadar ulaşan kar kalınlığı, doğal yaşam alanlarında yiyecek bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi.

Tilkiler Şehir Merkezine İnmek Zorunda Kaldı

Bu zorlu koşullar altında aç kalan tilkiler, yiyecek arayışı içinde şehir merkezine inmeye başladı. Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Gupsi TOKİ konutları çevresinde görülen tilkiler, uzun süre çevrede yiyecek aradı.

Mahalle Sakinleri İlk Kez Bu Kadar Yakından Gördü

O anlar, mahalle sakinleri tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Vatandaşlar, ilk kez bu kadar yakından tilkilerle karşılaştıklarını ifade ederken, yoğun kar yağışının yaban hayvanlarını zor durumda bıraktığını vurguladı. Yetkililerin doğadaki hayvanlar için gerekli önlemleri almasını istediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —