google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 21.01.2026 10:12

Hakkari'de kar yağışı 51 yerleşim yerini ulaşıma kapattı

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Kar Yağışı Ulaşımı Felç Etti

Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava koşulları, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışlar sonucunda il genelinde toplam 51 yerleşim yerine ulaşım sağlanamaz hale geldi. Bu yerleşimlerin 13'ü köy, 38'i ise mezra olarak kayıtlara geçti.

Ekipler Yolları Açmak İçin Seferber Oldu

Hakkari İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını açmak için hemen çalışma başlattı. Zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen sürdürülen operasyonda, ekipler yolların en kısa sürede trafiğe açılması için yoğun mesai harcıyor. Çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde ilerlediği bildirildi.

Çığ ve Buzlanma Tehlikesine Karşı Uyarı

Yetkililer, aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde ve dik yamaçlarda çığ riskine dikkat çekti. Vatandaşların ve sürücülerin, buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları istendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —