google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 09.12.2025 09:14

Erzurum’da 535 İşletmeye Gıda ve Yem Denetimi

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Denetim Süreci

Erzurum genelinde yem, gıda ve gıda ile bağlantısı bulunan madde-malzeme üreten işletmelere yönelik denetimler aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamlı çalışma, tüketici sağlığını ve gıda güvenliğini en üst düzeyde korumayı hedefliyor.

Bir Haftalık Denetim Sonuçları

28 Kasım - 05 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen yoğun denetim faaliyetlerinde toplam 535 işletme kontrol edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilen işletmelere yönelik olarak 3 idari yaptırım kararı alındı.

Numune Analizleri ve Şikayet Değerlendirmeleri

Denetimler kapsamında ayrıca, analiz çalışmaları için 27 numune alındı. Bunun yanı sıra, 7/24 ulaşılabilen Alo 174 Gıda Hattı üzerinden belirtilen bir haftalık dönemde yapılan 14 başvuru titizlikle değerlendirilerek gerekli işlemler yürütüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —