google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 09.11.2025 14:11

326 STK'dan Erman Toroğlu'na Nefret Söylemi Şikayeti

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Tüm Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, spor yorumcusu Erman Toroğlu'nu "Romanlara yönelik nefret söylemi" nedeniyle Keşan Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet ettiklerini açıkladı.

Şikayetin Nedeni

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Türkiye Tüm Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, Keşan Romanlar Derneği Yönetim Kurulu ile birlikte Erman Toroğlu hakkında şikayette bulundu. Şikayet, Toroğlu'nun Beşiktaş-Fenerbahçe maçı sonrası bir spor programında sarf ettiği "Çingeneye beylik vermişler babasını kesmiş, vermeyin kaptanlık maptanlık" ifadeleri nedeniyle yapıldı.

326 STK'dan Ortak Tepki

Türkiye'de 326 STK'nın kendisi hakkında savcılıklara şikayette bulunduklarını belirten Savcı, açıklamasında, "İnsan, insan olduğu için değerlidir. Dilimiz, dinimiz, mezhebimiz ve etnik kimliğimiz dokunulmaz değerlerimizdir. Etnik kökeninden dolayı aşağılanmak hem Anayasal hem de Ceza Kanunu açısından suçtur" dedi.

Nefret Söylemi Uyarısı

Toroğlu'nun sözlerinin halk arasında nefret ve ayrımcılığa yol açabileceğini belirten Savcı, "Reyting almak için Romanları programında meze yapma. Çirkin dilinle bize karşı nefret söylemini kullanma" ifadelerini kullandı.

Toplumsal Bütünlük Vurgusu

Savcı, sözlerine, Türkiye'de halkın bir bütün olduğunu ve nefret söyleminin toplumda karşılık bulmayacağını vurgulayarak son verdi.

https://youtu.be/P8o-IKhV2Os




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —