google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Yalıtım, kimyasal ve boya sektörlerinde faaliyet gösteren ED Yapı, kuruluşunun 25. yılını çalışanlarıyla birlikte düzenlenen bir yıl sonu yemeğiyle kutladı. Çeyrek asrı geride bırakan firma, Elazığ başta olmak üzere Türkiye genelinde gerçekleştirdiği yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.
Etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Emre Düşmez, Türkiye'de 25 yıl boyunca ayakta kalıp büyümenin önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak, bu sürecin ekip çalışmasıyla mümkün olduğunu ifade etti. Düşmez, "Türkiye şartlarında ve hatta dünya genelinde şirketleri ayakta tutmak, büyütmek, yatırımlar yapmak ve devlete vergisini ödemek önemli bir değer katmak anlamına geliyor, bu nedenle çok mutluyuz" dedi.
Emre Düşmez, şirketin cirosunun yaklaşık yüzde 10-15'lik kısmını yurt dışına ihraç ettiğini belirtti. Yurt dışı pazarının zorluklarına rağmen, bir Türk markasını farklı ülkelerde görmenin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Düşmez, "Elazığ'daki yatırımımızı önemli ölçüde büyüttük ve 2025 yılının ocak ayı itibarıyla mevcut kapasitemizin yaklaşık üç katına çıktık. İstanbul'daki yatırımımızla birlikte küresel pazara doğru ilerleyen bir yolda emin adımlarla yürüdüğümüze inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Hem eğitim alanında hem de sanayi sektöründe aktif rol üstlenen Oya Düşmez ise, Elazığ'ın ilk özel okulu olan Bilgem Okullarının yöneticisi ve aynı zamanda sektördeki firmaların ortağı olduğunu belirtti. Özel sektörde başarı için eş ve aile desteğinin kritik önem taşıdığını vurgulayan Düşmez, "Bir yandan üretim yapan bir marka ortaya koymak, diğer yandan özel okulumuzda milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmek benim için büyük bir gurur kaynağı" dedi.
Oya Düşmez, ihracatı artırmak ve ilerleyen süreçte yurt dışında da fabrikalar kurarak global bir marka haline gelmenin kendisini motive ettiğini söyledi. Sektörde pazarın büyük ölçüde yabancı markaların elinde olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Düşmez, "Neden güçlü bir Türk markası çıkarmayalım sorusu beni daha da heyecanlandırıyor. Türk milletinin birçok zorluğun üstesinden geldiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.