google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 16.02.2026 10:47

Elazığ'da Ali Akgül Anısına Halk Oyunları Yarışması Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Renkli Bir Kültür Şöleni

Elazığ'da halk oyunları heyecanı, "Ali Akgül Anısına Düzenlenen Kulüpler ve Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması" ile zirveye ulaştı. Ahmet Aytar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona 4 okul ve 4 kulüpten toplam 13 ekip ile 200 sporcu katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmalar, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Geleneğin Geleceğe Aktarımı

Geleneksel kültürün yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen organizasyonda ekipler; uyum, teknik, sahne hakimiyeti ve otantik performans kriterlerine göre değerlendirildi. Gün boyu süren müsabakalarda hem minikler hem de gençler sahne performanslarıyla göz doldurdu.

Başarının Gururu

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ali Akgül anısına düzenlenen kulüpler ve okullar arası halk oyunları yarışmamızı başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. 13 ekip ve 200 sporcumuzun sahne aldığı bu anlamlı organizasyonda dereceye girerek grup müsabakalarında ilimizi temsil etme hakkı kazanan okul ve kulüplerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Elazığ olarak kültürümüzü ve folklorumuzu yaşatmaya, gençlerimizi sporla ve sanatla buluşturmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —