google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 27.12.2025 11:10

Elazığ'da Kar Yağışı 23 Köy Yolunu Kapattı

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Kar Yağışı Ulaşımı Felç Etti

Elazığ'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, bölgedeki köy yollarında ulaşımı durma noktasına getirdi. Toplam 546 köy yolundan 23'ü, yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapatılmak zorunda kalındı.

İlçelere Göre Kapanan Yol Dağılımı

Kapanan yolların ilçelere göre dağılımı dikkat çekici. Karakoçan ilçesinde 14, Kovancılar'da 8 ve Sivrice'de ise 1 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. Bu durum, yüksek rakımlı bölgelerdeki yaşamı olumsuz etkiliyor.

89 Araç ve 120 Personel ile Mücadele

Elazığ İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, kapalı yolları açmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Karla mücadele kapsamında sahada 89 araç ve 120 personel aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, ulaşımın en kısa sürede normale dönmesi için gece gündüz demeden faaliyet gösteriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —