google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 08.01.2026 12:32

Derecik'te Kar Yükü 38 Serayı Yıktı

Facebook Twitter Linked-in

Karın Ağırlığına Dayanamayan Seralar

Hakkari'nin Derecik ilçesinde geçen hafta etkisini gösteren yoğun kar yağışı, tarım alanlarında ağır hasara yol açtı. Günlerdir devam eden kar, ilçedeki 120 seradan 38'inin kar yüküne dayanamayarak çökmesine neden oldu. Çiftçiler, yılların emeğini bir gecede kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadı.

Sebze Üretimine Ağır Darbe

Sebze üretiminin yoğun olarak yapıldığı bölgede, domates, biber ve salatalık gibi ürünler tamamen zarar gördü. Seraların bir kısmı tamamen yıkılırken, bazıları da kullanılamaz hale geldi. Üreticiler, yaşanan zararın sadece ekonomik olmadığını, aynı zamanda moral bozucu bir etki yarattığını ifade etti.

Muhtardan Açıklama ve Destek Mesajı

Merkez Orta Mahalle Muhtarı Muhsin Sevim, yaşananları değerlendirdi. "Direk ilçesinde muhtarlık görevini yapıyorum. Aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Ülkemizde görülen son yağışlarda çoğu yerde olduğu gibi ilçemizde de onlarca çiftçi arkadaş zarar gördü" diyen Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce ilçede kurduğumuz 120 seradan 38'i kullanılamaz hale geldi. Tabii biz burada hatayı kimsede görmüyoruz. Tamamen doğal afet olayıdır. Bütün arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —