google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Yeni Teknoloji Trafikte
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Proje, trafik hizmetlerinde şeffaflığı artırmayı hedefliyor.
Yapay Zeka Destekli Sistem
ASELSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yeni yaka kameraları, yapay zekâ destekli yüz tanıma sistemiyle donatıldı. Bu teknoloji sayesinde polis-vatandaş iletişimi merkezden anlık olarak izlenebilecek, olaylara daha hızlı müdahale edilebilecek ve kayıtlar 30 gün boyunca güvenli şekilde saklanacak.
Vali Usta'nın Açıklamaları
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye genelinde 20 bin adet yaka kamerası tahsis edildi. Bunlardan 90 tanesi bizim ilimize geldi. Daha önceki 15 tane ile beraber şu anda 105 adet yeni nesil yaka kameralarını trafik mensuplarımıza takdim edeceğiz" dedi.
Güven ve Şeffaflık Vurgusu
Vali Usta, kameraların ceza vermek amacıyla değil, kollukla vatandaş arasındaki ilişkilerin sağlıklı yürütülmesi ve vatandaşın devlete olan güvenini sağlamak amacıyla kullanılacağını belirterek, projeyi yürüten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkür etti.