google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 09.12.2025 11:03

Başkale'de Kar Kalınlığı 20 Santimetreyi Geçti

Facebook Twitter Linked-in

Kış Başkale'de Etkisini Gösterdi

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan Van'ın Başkale ilçesinde kış şartları ağırlaştı. Kent merkezine 116 kilometre uzaklıkta ve 2400 rakımda bulunan ilçede kar yağışı etkili oldu.

Kar Kalınlığı Artıyor

İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde bu rakam 50 santimetreye ulaştı. İki gündür devam eden yoğun kar yağışı, bölgedeki günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Vatandaşlar Karı Memnuniyetle Karşılıyor

İlçe sakinlerinden Kıyasettin Bakışkan, "Karı seviyoruz. Kar ne kadar yağarsa güzel oluyor. Yollar iyidir. Kar yağdı, bir saat içinde ekipler yolları hemen açtı. Kuraklık için iyidir kar. Bu yıl ot iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Ekipler Yoğun Mesai Yapıyor

Karla mücadele ekipleri, kırsal mahalle yollarını açık tutmak için yoğun çaba harcarken, Başkale Belediyesi de ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —