google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Fatura Şoku: 120 TL'lik Suya 400 TL Ödeme
Adıyaman'da bir vatandaşa gelen Ocak 2026 su faturası sosyal medyada geniş yankı buldu. 30 metreküp su tüketimi için kesilen 400 lira 32 kuruşluk fatura, ek bedellerin boyutunu gözler önüne serdi.
ADIYAMAN (İGFA) - Adıyaman'da 2026 yılı Ocak ayına ait bir su faturası, yüksek ek ücretler nedeniyle vatandaşların tepkisini çekti. 30 metreküp su tüketimi karşılığında kesilen faturada toplam bedel 400 lira 32 kuruş olarak yer aldı.
Ek Bedeller Faturayı Üçe Katladı
Faturada belirtilen bilgilere göre, suyun asıl tüketim bedeli yalnızca 120 lira 40 kuruş olurken; atık su bedeli, Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV), Katma Değer Vergisi (KDV) ve evsel katı atık bedeli toplam tutarı neredeyse üç katına çıkardı. Özellikle 157 lira 50 kuruş olarak yansıtılan evsel katı atık bedeli, faturanın en dikkat çeken kalemi oldu.
Vatandaşların Tepkisi Büyüyor
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Suyun kendisi pahalı değil, asıl sorun ek bedeller. 120 liralık su tüketimi için 400 lira ödemek zorunda kalıyoruz" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Artan yaşam maliyetleri karşısında özellikle dar gelirli aileler için bu tür faturaların ciddi bir yük oluşturduğunu belirten vatandaşlar, benzer şikâyetlerin kent genelinde birçok haneden geldiğini ifade etti.
Yetkililere Çağrı: Ek Ücretler Düşürülsün
Vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak, başta evsel katı atık bedeli olmak üzere su faturalarına yansıyan ek ücretlerin yeniden değerlendirilmesini ve makul seviyelere çekilmesini talep etti.