Makyajlı DS7 Kardeşine Benzer Yüzüyle Tanıtıldı!

.


OTOMOTİV 2.07.2022 14:33:00 0
Makyajlı DS7 Kardeşine Benzer Yüzüyle Tanıtıldı!

Premium SUV Daha Şık Oldu!

Zaten şıktı, daha da şık oldu…

Yazan: Kenan Kutluer

 

2017 yılından beri Fransa Mulhouse (Mulhouse Fabrikası)’de üretiliyor. Genel görüntüsüne göz attığımızda makyaj öncesi versiyon gibi şık bir SUV olmaya devam ediyor. Sürüş ve konfor konusunda da bir hayli iddialı olan model, bu iddialarının üstüne yenilerini katarak yenilendi.

İşte yenilenen DS7’nin detayları;

Yeni DS7’nin ön yüzü, kardeşi DS4 ile benzer bir tasarıma sahip. Ufak tasarım oyunları sayesinde DS7'nin ana karakterini bozmadan güncel tasarım çizgilerine uyum sağlatmayı başarmışlar. Aynı DS4’te olduğu gibi LED barlara sahip olan yeni DS7, aydınlatma konusunda da ilerlemeler kaydetmeyi başarmış.

Arka tarafa geldiğimizde ise arka lambaların arasında eski DS 7 Crossback'in yerini alan DS Automobiles yazısına sahip yeni bir bagaj kapısı olduğunu ilk anda fark ettik. Aracın 18 ila 21 inç boyutlarında yeni tasarlanmış alaşım jantlar aldığının da altını çizelim. Bu arada isteğe bağlı koyu renkli dış paket görselini de opsiyonlar arasına ekleyebilirsiniz.  

 

Şimdi sıra iç mekanda.

Orta konsolda standart bir 12 inç ekran bulunuyor ki bunun altında DS, PSA Grubu döneminden tanıdığımız klasik bir vites kolu ekliyor. Stellantis çatısı altındaki markaların çoğu yeni modeli yeni bir vites anahtarıyla yükseltirken, DS ise hala eski yöntemlerden devam ediyor, yeni tip vites değiştirici bu kokpite uyumlu olurdu. Bu arada, bahsettiğimiz yeni 12 inç ekran, yeni bir bilgi-eğlence sistemi, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay işlevi ve bir gece görüş sistemi ile birlikte geliyor.

 

Güncellenen DS 7'nin motor yelpazesi benzinli, dizel ve şarj edilebilir hibrit motorlardan oluşuyor. Bu yelpazeler pazardan pazara değişiklik gösterebilirken, temel seçeneğin ya 130 beygir gücünde bir dizel ünite ya da 130 beygirlik bir benzin ünite ile geleceğini belirtelim. 

 

DS 7, önden çekişli versiyon ile 225 beygir gücü üretebiliyor. Bu üniteyi, 300 beygir gücü ve 360 beygir gücü üreten iki dört tekerlekten çekişli model izliyor. 360 beygirlik model DS Performance ekibi tarafından geliştirildi. Araç, 21 inç jantlar, 380 mm ön frenler ve yeniden ayarlanmış bir süspansiyonla geliyor. Kendisinin 0'dan 100 km/sa hızlanması yalnızca 5.6 saniye sürüyor.

 

DS Automobiles, bazı Avrupa ülkelerinde makyajlı DS 7 için şimdiden rezervasyonları kabul etmeye başladı. Tam anlamıyla satışlar bu yılın Eylül ayında başlayacak.

 

Sizce yeni DS7 nasıl görünüyor?

İddialı bir SUV olmaya devam edebilir mi?

 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Kayseri Talas'tan tarihi adım
Kayseri Melikgazi'den referans projeler
Nevşehir Belediyesi sebze fidesi dağıtacak
Başkan Alemdar Adalet Bakanı Tunç’u ağırladı
İmamoğlu’ndan Çakır’a kutlama mesajı

SON DAKİKA