Hakkari’deki camilerde kitaplık çalışması tamamlandı
Hakkari Müftüsü Hüseyin Okuş, "Cami ve mescitlerde kütüphane veya kitaplık oluşturmanın ön çalışmalarını tamamladık" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı talimatları doğrultusunda İl Müftülüğünce Hakkari merkez, belde ve köylerinde bulunan bütün cami ve mescitlerde kütüphane veya kitaplık oluşturma gayesiyle ön çalışmalar yapıldı. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Okuş; "İlimiz merkez, belde ve köylerindeki cami ve mescitlerde kitaplık veya kütüphane oluşturmak gayesiyle komisyonlarımız günlerdir sahada ön çalışmalar yapıyor. Teberrukat Eşya Komisyonumuz ile yayınlardan sorumlu personel bütün camileri tek tek dolaşarak, kullanım imkanı kalmamış mushaflar ile kitapları ayıkladı. Kıble tarafında bulunan kitaplıkların cemaatin daha fazla istifade edebileceği uygun mekanlara taşınmasını, yeni kitaplarla zenginleştirilmesini ve kitaplığı olmayan camilerde de gerekli çalışmalara bir an önce başlanmasını istedi" dedi.
2025 yılı sonuna kadar bütün cami ve mescitlerde kütüphane veya kitaplık oluşturma çalışmalarını tamamlamayı planladıklarını belirten Müftü Okuş, "İlk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ ve ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Bilmek için okumak, okumak için de imkan gerek. Biz camilerimizde okuma imkanı sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayret bizden okumak hepimizden diyoruz. Bu vesileyle vatandaşlarımızı cami ve mescitlerimizde hem cemaate katılmaya hem de okumaya davet ediyoruz" diye konuştu.