DUYURULAR

DUYURULAR Haberleri

DEMİRAĞ’DAN 24 TEMMUZ MESAJI

.


DUYURULAR 24.07.2022 15:06:00 0
DEMİRAĞ’DAN 24 TEMMUZ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı icin mesaj verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı. Mesajında özgür basının milletin sesi olduğuna dikkat çeken Demirağ, “24 Temmuz sansürün kaldırıldığı tarihtir. 1908’de basına sansür kalkmışken, üzerinden 114 yıl geçmesine rağmen sansür hala uygulanmaktadır. Bunun yegane sebebi ise Hükümetdir” dedi.

 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN BAHSETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Basının tamamiyle özgür olduğundan bahsetmenin mümkün olmadığına da dikkat çeken Demirağ, “Yandaş basının el üstünde tutulduğu, muhalif basının ötelendiği bir toplum asla kabul edilebilir bir durum değildir. Basın özgür olmalı, tarafsız olmalı, objektif olmalıdır. İşini doğru yapan gazetecilere karşı uygulanan otosansürden ve baskılardan vazgeçilmelidir. Hiçbir iktidar, besleme basın oluşturarak ve muhalif basına her türlü baskıyı yaparak, ne gerçekleri halktan gizleyebilir ne de iktidarlarını sürekli kılabilir.Ben bu vesile ile tüm gazetecilerin 24 Temmuz sansürün kaldırılışı gününü kutlar, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kalkmasını ve gazetecilerin özlük haklarının düzeltilmesini dilerim” dedi.


SPOR


GÜNDEM

Valilik ve Büyükşehir himayelerinde dev istihdam fuarı kapılarını açıyor.  
İstanbul Büyükşehir'in yurtlarında spor şöleni
İzmit Belediyesi ibadethaneleri pırıl pırıl yapmaya devam ediyor
Uysal, ‘Her türlü tasarruf tedbirini uyguluyoruz’
İsrail'in ABD ilişkisi Orta Doğu'da tahribatı artırıyor

SON DAKİKA