BAŞKAN HALICI: EYT ÇİLESİ CHP İLE BİTECEK!

.


CHP 29.07.2022 20:26:00 0
BAŞKAN HALICI: EYT ÇİLESİ CHP İLE BİTECEK!


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, iktidarın sürekli ertelediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

1999'dan bu yana emeklileri ilgilendiren ve yaş koşulu getirilen emeklilikte yaşa takılanlar sorunu iktidarın her dönemde ertelemesiyle tekrar gündeme geldi. AKP iktidarının EYT sorununu seçime yakın bir zamana bırakması muhalefet partilerinde tepkilere neden oldu.

"BEN EMEKLİLERİN DERDİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM"

İktidarın emeklilerden bir haber yaşadığını ve oy için de EYT'yi kullandıklarını belirten Başkan Halıcı;" Biz hemen hemen 20 yıldır AKP'nin her defasında EYT'yi halledeceğiz, EYT sorunu bitecek sözlerini duyuyoruz. Fakat sürekli erteliyorlar, umursamıyorlar. Emekliliklerini hak eden bu insanları, iktidar görmemezlikten geliyor. Burada bir hak kaybı var. En sonunda şimdi de seçim dönemine denk getirip, EYT'yi bitireceğiz diyorlar. 20 yıldır yapmadıklarını, seçimi kaybedecekleri an yapmaya çalışıyorlar. Vatandaş, ekonomik krizi çok derin hissediyor, geçinemiyorlar. Göz boyamaya çalışıyor ama biz buna müsade etmeyeceğiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar bizden hiç ümitlerini kesmediler, kesmesinler, sırada EYT var. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu sorunu da çözecek. Muhalefet de bile bunları başarıyoruz. Yapmazlarsa iktidarımız da bize nasip olur yapmak. Biz yaparız.” şeklinde konuştu.


SPOR


GÜNDEM

Kayseri Talas'tan tarihi adım
Kayseri Melikgazi'den referans projeler
Nevşehir Belediyesi sebze fidesi dağıtacak
Başkan Alemdar Adalet Bakanı Tunç’u ağırladı
İmamoğlu’ndan Çakır’a kutlama mesajı

SON DAKİKA