OTOMOTİV

OTOMOTİV Haberleri

Avrupalı 408 Tanıtıldı!

.


OTOMOTİV 23.06.2022 15:13:00 0
Avrupalı 408 Tanıtıldı!

Citroen C5X’in Kardeşi Ortaya Çıktı!

Kabuk değiştirmiş Citroen C5X diyebiliriz.

 

Uzun yıllardır 408 ismi Peugeot içerisinde kullanılıyor. Kompakt sınıf sedan olarak üretim hayatına devam eden 408, Avrupa pazarı için adeta şekil değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde de 408’in Çin için özel versiyonu tanıtılmıştı.

 

Son yıllarda tanıttığı modeller ile Premium bir marka olarak anabileceğimiz bir hale gelen Peugeot, bu sefer Citroen C5X’in Peugeot logolusunu yani 408’i tanıttı. Yeni 408, Çindeki kardeşinin aksine yeni Peugeot tasarım dilini kullanıyor.

 

Peugeot, yeni 408 için "yıkıcı" sıfatını kullanmayı tercih etmiş. Markanın bu söyleminin nedeni, modelin sadece gövde tipleri arasındaki gri noktada durması değil elbette. 4.69 metrelik uzunluğu ile Fransız markanın en uzun ikinci modeli olan 408, sadece ağabeyi 508'in ardında kalmış. Evet; 408, yüksek sürüşlü kardeşlerinden bile çok daha uzun. Uzunluk olarak da iddialı olan 408, ağabeyi 508’den 8 santimetre yüksek.

 

SUV kardeşleri ile karşılaştırıldığında bu rakam oldukça düşük kalsa da, Peugeot mühendislerinin "yıkıcı" unvanını tercih etmesinin nedeni anlaşılabiliyor. Tasarım fikrinin ise geçtiğimiz yıl tanıtılan ve oldukça ses getiren Citroen C5 X'ten alındığını söylemek yanlış olmaz. Bakalım Fransız üreticiler yeni bir segment yaratmayı başarabilecek mi?

Ortaya atılan bir diğer iddiayı da hazır konusu gelmişken söyleyeyim. Yeni nesil Opel İnsignia’yı sedan formundan SUV-Crossover formuna evriltileceği konusu uzun bir süre duyum olarak karşımızdaydı. Eğer ki C5X ve 408 satışları başarılı olursa, yeni nesil İnsignia’yı muhtemelen bu gövde stilinde göreceğiz.

 

Kabin içerisine adım attığımızda ise tanıdık Peugeot tasarımı ile karşılaşıyoruz. Klasik direksiyon tasarımının hemen ardında dijital gösterge paneli dikkat çekiyor. Yatay konumlandırılmış 10 inçlik multimedya ekranının hemen altında ise dört adet USB-C girişi bulunuyor. Kablosuz akıllı telefon bağlantısı, uzaktan güncellemeler ve premium bir ses sistemi de standart donanımlar arasında.

Peugeot’un hemen hemen her modelinde bulunan Focal Hi-Fi ses sistemi yeni 408’te de yerini alıyor. Focal Hi-Fi ses sistemi, gayet kaliteli ve Premium bir ortamın oluşması için başarılı bir ses sistemi.

Geniş arka kapıları sayesinde yolculara rahat bir giriş imkanı sağlayan model, 536 litrelik bagaj hacmi ile de ön plana çıkıyor.

(3008’de 520 litrelik bir bagaj hacmi mevcut.)

Arka koltuklar katlandığında 1.611 litreye ulaşan bu bagaj hacmi, 408 için oldukça iddialı. Bununla birlikte şarj edilebilir hibrit versiyonların, bataryaları ile bu hacmin 60 litresini aldığına da değinmeliyim.

Yeni 408 şarj edilebilir hibrit hatta tamamen elektrikli türevleri ile birlikte gelecek. Avrupa'da başlayan dönüşüm sürecine ayak uyduran Peugeot, 408'i başlangıçta iki hibrit ve bir benzinli ünite ile satışa sunacak. Elektrikli versiyon ise ilerleyen zamanlarda bizlerle olacak.

 

 

Giriş seviyesinde 1.2 litrelik üç silindirli PureTech motorun 130 bg güç çıkışa sahip versiyonu bizleri karşılıyor. İkinci basamakta şarj edilebilir hibrit desteği sunan bu motor seçeneği, 180 bg güce çıkıyor. En üst donanım versiyonunda her iki aksında da elektrikli motora kavuşan 408, toplamda 225 bg güç üretebiliyor. Her motor seçeneğinin 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile donatıldığını not edelim.

Henüz teknik verileri açıklanmayan modelin Fransa'da üretileceği doğrulandı. 6 farklı renk seçeneği ile gelecek 408'in fiyatları da netleşmiş değil.

 

Platform kardeşi C5X’in anavatanı Fransa’daki başlangıç fiyatı ise 33.900€, yeni 408’in fiyatı sizce ne kadar olur?

 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

 


SPOR


GÜNDEM

Kayseri Talas'tan tarihi adım
Kayseri Melikgazi'den referans projeler
Nevşehir Belediyesi sebze fidesi dağıtacak
Başkan Alemdar Adalet Bakanı Tunç’u ağırladı
İmamoğlu’ndan Çakır’a kutlama mesajı

SON DAKİKA