Libya Genelkurmay Başkanı'nın Bulunduğu Falcon 50 ile İrtibat Kesildi

Libya Genelkurmay Başkanı

Ankara'dan Trablus'a giden Falcon 50 tipi iş jetiyle Haymana civarında irtibat kayboldu. Uçakta Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad ve 4 kişi daha bulunuyor.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Trablus'a gitmek üzere havalanan Falcon 50 tipi iş jetiyle iletişim aniden kesildi. Kuyruk numarası 9H-DFJ olan uçak, saat 20.10'da kalkış yaptıktan yaklaşık 42 dakika sonra, 20.52 itibarıyla radardan kayboldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, uçaktan Haymana bölgesinde acil iniş bildirimi alındığı, ancak daha sonra herhangi bir temas kurulamadığı belirtildi.

Uçakta Kimler Vardı?

Uçakta, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad'ın da aralarında bulunduğu toplam 5 yolcu bulunuyordu. Orgeneral Al-Haddad, resmi bir davetle Ankara'da bulunuyordu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu tarafından askeri törenle karşılanmıştı. Heyetin Türkiye ziyaretinin ardından ülkesine dönüş yolculuğunda bu olay yaşandı.

Arama Kurtarma Çalışmaları

İrtibatın kesilmesinin hemen ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, gelişmeler hakkında kamuoyunun zamanında bilgilendirileceğini duyurdu. Uçağın son konumu ve acil iniş bildiriminin alındığı Haymana civarı, operasyonların odak noktası haline geldi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Elazığ'da Restoran Yangını İtfaiye Müdahalesiyle Kontrol Altına Alındı
Patnos'ta Geleceğin Liderleri Geri Dönüşüm Projeleriyle Farkındalık Yarattı
Öğretmen milyonluk ev ve araçlarını TSK’ya bağışladı, ’psikoz’ denilerek hastaneye yatırılmak istendi
Digor Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, Halkla İç İçe Ev Ziyaretlerini Sürdürüyor
Kars'ın Güzellikleri İlkokul Öğrencilerinin Objektifinden
Haberi Sesli Oku